Sokolik kucharz

KABANOSKI Z PAPRYKOWYM DIPEM

Składniki

  • 1 opakowanie kabanosków wieprzowych z dodatkiem cielęciny Sokoliki 
  • 400 g kremowego serka naturalnego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1 łyżka posiekanego tymianku
  • sól i pieprz
  • warzywa jako dodatek (np. marchewki)

Przygotowanie

  • Papryki pokroić w bardzo drobną kostkę i wrzucić do miski (1 łyżkę warzyw odłożyć do dekoracji). Dodać serek naturalny oraz posiekany tymianek i dokładnie wymieszać. Dip doprawić solą i pieprzem do smaku. 
  • Dip przełożyć do dekoracyjnej miseczki i posypać posiekaną papryką. Podawać z kabanoskami i pokrojonymi w słupki warzywami.
Sokolik koszykarz